Wethouder Kunst en Cultuur

Hester Veltman Wethouder Kunst en Cultuur Gemeente Ede
Hester Veltman Wethouder Kunst en Cultuur Gemeente Ede
Voorwoord van Hester Veltman-Kamp, wethouder Kunst en Cultuur Ede. catalogus expositie: “Akureyri Through the Eyes of a Stranger“.

‘Mensen, landschap, IJsland, dat is wat mij heeft geïnspireerd’, zijn de woorden van Salman. De kunstenaar met de twinkel in zijn ogen, als je in zijn ogen kijkt zie je het enthousiasme, hij straalt. En dat enthousiasme zie ik terug in zijn werk, nog eens versterkt door de warme persoonlijkheid die Salman is.

Mensen – hij wil niets liever dan mensen ontmoeten. Daar wordt hij blij van, dat geeft hem kracht. Om kleuren te vinden, te combineren, technieken te proberen.

Landschap – overal waar hij komt ziet hij in het landschap elementen die hij móet omzetten in een eigen creatie. Authentiek, precies zoals het is, maar dan in een eigen jas. Of juist het tegenovergestelde van wat je denkt te zien. Je gaat zoeken naar het verhaal, het zet je aan het denken en als je wilt kun je blijven kijken.

IJsland – als ‘artist in residence’ betrad Salman met zijn vriendin de IJslandse bodem. Los van zijn gebruikelijke omgeving. Hij ontmoette er nieuwe mensen uit de hele wereld, zag nieuwe landschappen, kreeg nieuwe indrukken, voerde nieuwe gesprekken. Hij barstte van de inspiratie en creativiteit. Alles kwam los in de werken die hij daar maakte.

Ik ben slechts toeschouwer, maar kan hetzelfde ervaren. Dit is hoe de kunst van Salman mij beroert. En ik hoop heel veel mensen!

Hester Veltman
Wethouder Kunst en Cultuur
Gemeente Ede