Wethouder Kunst en Cultuur Ede

Wthouder Kunst en Cultuur van Ede
Wethouder Kunst en Cultuur gemeente Ede
Gedaanteverwisseling

Salman Ezzammoury uit Ede is een bijzondere kunstenaar. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld. Ezzammoury is altijd aan het werk, altijd bezig zich te verbeteren en altijd aan de slag om zich nieuwe technieken eigen te maken.
Een expositie met als thema metamorfose past om die reden net zo goed bij hem als bij Ede. Want zoals zijn werk in de loop van de jaren is vernieuwd, zo is Ede veranderd. En wat is het dan mooi dat hij Ede kiest als onderwerp voor zijn nieuwste werk.

Onder de noemer de Metamorfose van Ede schotelt Ezzammoury ons een kleurrijke beeldtaal voor, die de gedaanteverwisseling van Ede laat zien: van dorp naar stad, van rust naar dynamiek, van klein naar groot. Bijzonder is dat onze stadsdichter Harry Oonk heeft gezorgd voor ondersteunende poëzie. Mooie gedichten, die het getoonde werk ondersteunen en versterken. Een bijzondere samenwerking.

Deze weerspiegelingen op Ede leveren bijzondere beelden op. Ze staan in dit boekje en ze zijn te zien dit jaar in het Historisch Museum en volgend jaar in Huis Kernhem

Ik wens u veel kijkplezier.

Johan Weijland
Wethouder kunst en cultuur gemeente Ede