Swedish

Konsten kommunicerar

Galant
Galant

Salman Ezzammoury, är en nederländsk visuell artist född  1959i Tetouan, norra Marocko. Han flyttade till Nederländerna som ung. Hans studier av fotografi vid Högskolan för tillämpad fotografi i Apeldoorn och grafiska tekniker på Sivako i Utrecht gav en solid teknisk grund för sitt nuvarande arbete. Han kombinerar målning och fotografi.

Snart blev han en framgångsrik konstnär, ännu mer än en fotograf, vilket innebär att han inte försöker representera världen så realistiskt som möjligt, men genom att tillämpa olika tekniker lägger han till en extra dimension till sitt arbete. Han vill närma sig sitt ämne så nära som möjligt: han vill nästan krypa in för att avslöja kärnan. Han älskar också människor: han är uppriktigt intresserad av sina medmän och vet hur man ska skildra dem på ett kärleksfullt sätt.

Utan någon ansträngning upplevde han övergången från analog till digital fotografi. Medan han tidigare redigerade sina negativ på olika sätt, använder han nu alla typer av tekniker som härrör från bildkonst, förvandla sina fotografier till unika konstverk.

Salman älskar att resa och utforska världen. De senaste åren har han gjort många resor till Hongkong, Japan, New York, Island och andra länder. Dessa resor har resulterat i massor av nya konstverk som har visats på olika utställningar i Nederländerna och utomlands.

Under tiden har han varit närvarande i över 300 utställningar sedan 1987, i Nederländerna och utomlands.

Att uttrycka sina känslor är viktigt för Salman Ezzammoury. Framför allt vill han klargöra att hans känslor upplever en stund, en situation eller en plats. Inte konstigt att hans fotografi har en poetisk kvalitet och som med poesin aldrig kan bli helt greppad, men förblir elusiv, med en mystisk kvalitet.

Salman sätter också ett meddelande i sitt arbete. Han tror att konsten inte bara berikar samhället, men han tycker särskilt att konst samlar människor. Konst som ett verktyg för en bättre värld.

Sufyan Al-Khazraji
Photographer from Sweden