Serbian

Komuniciranje pomocu umetnisti

Three Teens
Three Teens

Salman Ezzammoury je holandski, vizuelni umetnik koji je rodjen u Tetouan, Severni Maroko 1959 i koji se preselio se u Holandiju u ranim godinama. Njegive studije fotografije na univerzitetu Primenjene fotografije u Apeldoorn i Graficka tehnika na Sivako univerzutetu u Utrechtu obezbedjuju solidnu tehnicku bazu za njegov sadasnji posao. On kombinuje slikanje i fotografiju.

Ubrzo je postao uspesan umetnik, cak i vise nego samo fotografije, sto znaci da on ne pokusava da prezentira svet sto je realnije moguce, vec primenjujuci razne tehnike,  on daje ekstra dimenziju svom radu. On zeli da pridje svom predmetu sto je moguce blize: on je iskreno zainteresovan za svoje prijatelje i zna kako da ih slika sa puno ljubavi.
Bez ikakvog napora on je iskusio tranziciju od analogne do digitalne fotografije. Dok je u proslosti fizicki uredjivao svoje negative na razlicite nacine, on sada koristi sve vrste tehnika koje poticu od vizualne umetnosti, da bi transformisao svoje fotografije u jedinstvenu umetnost.

Salman voli putovanja i istrazivanje sveta. U nedavnoj proslosti mnogo je putovao do Hong Konga, Japana, New York, Islanda i ostalih zemalja. Ova putovanja su rezultirala mnogim novinama u radu sto je bilo prikazano na razlicitim izlozbama u Holandiji i inostranstvu.

U medjuvremenu, bio je predstavljen na preko 300 izlozbi od 1987g, i takodje je bio zaposlen u nekoliko foto salona.
Izrazavanje svojih emocija je bitno Salman Ezzammoury. Iznad svega on zeli da jasno prikaze svoja osecanja koja dozivljava u momentu, situaciji ili mestu. Nije cudo sto njegova fotografija ima poetski kvalitet i kao i poezija ne moze nikada biti potpuno shvacena vec ostaje neuhvatljiva sa misticnim kvalitetom.
Salman takodje prenosi poruke kroz svoj rad. On veruje da umetnost ne samo da obogacuje drustvo, vec posebno smatra da umetnost spaja ljude. Umetnost: sredstvo za bolji zivot.

By Suncica Simonovic
Belgrade – Serbia