Romanian

Arta comunica

Violinist From Java
Violinist from Java

Salman Ezzammoury este un artist vizual olandez născut în 1959 la Tetouan, în nordul Marocului. S-a mutat în Olanda la o vârstă fragedă. Studiile sale de fotografie în Apeldoorn și cele de tehnici grafice în Utrecht i-au oferit o bază tehnică solidă pentru cariera sa artistică. El combină pictura și fotografia.

În scurt timp a devenit un artist de succes. El încearcă nu doar să reprezinte lumea într-un mod cât mai realist, dar adaugă noi dimensiuni prin folosirea de diverse tehnici. El încearcă să abordeze subiectul său cât mai de aproape: își dorește să se strecoare în cele mai ascunse colțuri pentru a expune esența. De asemenea, iubește oamenii: el este cu adevărat interesat de semenii săi și știe să îi zugrăvească cu dragoste.

A făcut tranziția de la fotografia analogică la cea digitală fără probleme. În timp ce în trecut edita manual negativele foto în diverse moduri, acum folosește o gamă de tehnici derivate din artele vizuale pentru a-și transforma fotografiile în opere de artă unice.

Lui Salman îi place să călătorească și să exploreze lumea. În ultimii ani a călătorit în Hong Kong, Japonia și Islanda, printre altele. Călătoriile au fost sursa multor lucrări noi care au putut fi văzute la expoziții în Olanda și în străinătate. Din 1987 a expus în peste 400 de expoziții.

Exprimarea emoțiilor sale este importantă pentru Salma Ezzammoury. Înainte de toate, el dorește să prezinte sentimentele sale ce sunt experiența unui moment, a unei situații sau a unui loc. Fotografia sa exprimă poezie și, cum poezia nu poate fi complet înteleasă, ea rămâne evazivă și mistică.

Salman Ezzammoury are un mesaj cu arta sa. Arta nu doar îmbogățește societatea, dar mai presus de orice, arta aduce oamenii împreună. Arta este un instrument pentru o lume mai bună!

Frans Brinkman
Coach studiebijeenkomsten Tekstverwerking GGz/Welzijnswerk & Onderwijs
From Netherlands, residing in Romania

 

Text checked by: Corina Alecu from Romania