Romanian

Arta comunica

Violinist From Java
Violinist from Java

Salman Ezzammoury este un artist vizual olandez născut în 1959 la Tetouan, în nordul Marocului. Sa mutat în Olanda la o vârstă fragedă. Baza tehnică solidă pentru cariera sa artistică sunt studiile în fotografie (Apeldoorn) și tehnicile grafice (Utrecht). El combină pictura și fotografia.

În curând a devenit un artist de succes. El încearcă să reprezinte lumea într-un mod realist, dar adaugă dimensiuni cu diferite tehnici. El se apropie de subiectul său cât mai aproape posibil. Vrea să se târască să expună miezul. De asemenea, îi iubește pe oameni: el este cu adevărat interesat de semenul său și portretează într-un mod iubitor.

A făcut tranziția de la epoca analogic la digitală fără probleme. Anterior, a editat foto-negative în diverse moduri fizice. Acum folosește tot felul de tehnici pentru a-și transforma fotografiile în opere de artă unice.

El încearcă să-și exprime sentimentul prin imaginile sale. Experiența lui de moment, de o situație sau de un loc este centrală. Logica personală: lucrarea sa are un caracter foarte poetic și lasă loc de vizionare pentru asociațiile lor.

Salman îi place să călătorească și să exploreze lumea. În ultimii ani a călătorit în Hong Kong, Japonia și Islanda, printre altele. Călătoriile au rezultat într-o mulțime de lucrări noi care pot fi văzute la expoziții în Olanda și în străinătate.

Din 1987 a expus mai mult de 300 de ori la domiciliu și în străinătate.

Salman Ezzammoury are un mesaj cu arta sa. Arta îmbogățește societatea și aduce oamenii împreună. Arta este o armă pentru o lume mai bună!

Frans Brinkman
Coach studiebijeenkomsten Tekstverwerking GGz/Welzijnswerk & Onderwijs
From Netherlands, residing in Romania